Over mij

studiecoaching aida

Ik ben Aida Pereira en naast echtgenote en moeder van twee volwassen dochters ben ik studie- en studiekeuzecoach.

Als loopbaancoach en trajectbegeleidster heb ik 25 jaar lang volwassenen en jong volwassenen begeleid op weg naar een (andere) job of een (andere) studie of opleiding.

Ik heb zelf geen ‘rechtlijnig’ studietraject gevolgd. Ik heb voor een totaal ander beroep gekozen dan dat waarvoor ik op de secundaire school studeerde. Op mijn 18de ging het hobbelig op de hogeschool, waardoor ik even een pas ter plaatse maakte. Vanaf mijn 21ste rolde ik in het vormingswerk waar ik vooral kansen heb gegrepen en geen enkele uitdaging uit de weg ging. Dit heeft gemaakt dat ik mijn graduaatdiploma op mijn 40ste behaalde. Ook nu nog blijf ik mij bijscholen en bijleren, zowel op de schoolbanken als in lerende netwerken.

In 2013 werd ik ziek en begon een moeilijke periode. Aan die zware tijd was er ook een positieve zijde. Met professionele begeleiding, het geloof en vertrouwen in mezelf, met de ondersteuning van mijn omgeving raakte ik stap voor stap er weer bovenop. Ik heb nieuwe inzichten opgedaan en weer zoveel bijgeleerd over mezelf. Ik heb o.a. geleerd terug actief te zijn met mijn beperking.

De rode draad in mijn levensloopbaan is steeds “doen wat ik graag doe en wat ik fijn vind” en dat zijn meestal de dingen die ik goed kan zoals mensen begeleiden in het maken keuzes, in het ontplooien van zichzelf zodat ze er zich beter en gelukkiger in voelen.

Mijn ervaring is mijn kracht evenals mijn gedrevenheid, daadkracht en inlevingsvermogen. Ik vind het ook belangrijk om bezig te zijn met thema’s die mij raken. De toekomst van jongeren… daar gaat mijn aandacht naar uit.

Als studiecoach wil ik je daarom laten ervaren dat je zelf kan kiezen wat je van je studie of toekomst kan maken. Jij kan zelf het verschil maken met hulp van je ouders, coach, vrienden, school… Ik maak er een persoonlijke missie van om jou te begeleiden als architect van je eigen toekomst.